miercuri, 2 octombrie 2013

Anunt matrimonial

Am avut momente in viata cand tot ce imi doream era un baiat. Imaginatia mea punea in fata mea o imagine a lui, imagine pe care nu reuseam sa o descopar intre cei din jurul meu. Zile la rand, luni la rand si apoi chiar ani am plecat mereu privirea cand un baiat, iar mai tarziu un barbat se uita la mine. De ce? De frica. De teama ca nu o sa ii placa de mine. De si mai multa teama ca ii va placea. Mi-am ales dintre cei din jurul meu pe cel care dadea cele mai slabe semne ca va putea sa simta ceva pentru mine si pe acela l-am privit, iar acela m-a ales. Nu pentru mult timp. Amintirile sunt prea indepartate si prea estompate ca sa spun care anume era fenomenul ce genera despartirea dar aceasta se intampla de fiecare data, ca ceasul, nu mai tarziu de 4 luni. De ce? Pe vremea aceea nu citisem ca dragostea dureaza 3 ani, asa ca la mine dura 4 luni.

Mai tarziu am stabilit o lista lunga de bife prin care ar trebui sa treaca un barbat inainte de a imi castiga inima. Iar inima mea a fost castigata de un barbat care nu a bifat nici jumatate dintre ele. Desi iubirea inca exista chiar la aproape 3 ani relatiile tot 3 la numar s-au destramat ca ceasul la aproximativ 4 luni de la nastere.

Dar sa le spun relatii? Am descoperit de curand ca o relatie necesita multa munca. Pentru a avea cu adevarat o relatie cu cineva este necesar timp, este necesara comunicarea, este necesara intelegerea reciproca si acceptarea celuilalt asa cum este, este necesar interes in a il ridica pe celalalt de jos si a il aduce mai sus de tine. Si totul este reciproc. Totul trebuie sa se intample de ambele parti in egala masura, fara a masura. Si astfel facand un pas dupa altul, umar la umar, fiecare dintre cei doi ajunge sa fie cel mai bun om ce poate sa fie.

Antoine de Saint-Exupery spunea : „Aimer, ce n’est pas se regarder l’un l’autre, c’est regarder ensemble dans la meme direction”. Nu credeam in acest citat cand l-am auzit prima data. Acum imi suna a fi corect.

Asa ca nu imi mai doresc ca barbatul ideal sa bifeze lista de cerinte, nu mai doresc sa arate precum cel ce l-am visat o data, nu imi mai doresc sa ...

Vreau barbatul care isi doreste sa ma ajute pe mine sa ajung cel mai bun om ce pot sa fiu, iar eu il voi ajuta sa ajunga cel mai bun om ce poate sa fie. Si il voi iubi. Si ma va iubi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu