duminică, 28 februarie 2010

Iasi return trip 563 IC/6/63

Tg Frumos

Pascani - Hey! Aici e inca zapada. Cred ca soarele nu a prea luminat acest oras in ultima vreme. Se vede acum cati fumaroti sunt in compartiment. Oameni se ridica brusc, iau geacape ei si se indreapta rapid catre usa. Ceva imi spune ca ii voi vedea din nou in compartiment. Poeate ideea ciudata ca oamenii nu isi abandoneaza asa usor bagajul :) Mai ales ca nu pare sa existe vreun pericol iminent.
Desi o voce a anuntat ca trenul stationeaza 15 minute dupa 3 minute o ia din loc. O clipa m-am gadit ca au ratat ora. Apoi m-am gandit ce bine ca nu mai fumez si ca nu sunt acum pe peron in loc sa fiu in tern. Panica a durat destul de putin. Trenul dupa ce a parcurs o distanta oarecare s-a oprit. Pe langa noi a trecut un tren pe ale carui vagoane era scris Suceava Bucuresti 544. Pai asta e trenul cu care trebuie sa facem manevra de alipire.
Si brusc o luam inapoi. Cred ca toti cei de pe peron au rasuflat usurati. Ma rog cei care erau prima data pe aceasta ruta de la Iasi la Bucuresti. Pentru ceilalti cred ca a fost o shetie normala. Poate chiar s-au gandit "De ce se intoarce trenul asta asa de repede? Mai fumam si eu o tigara." :)
Langa noi iar un caz cu probleme. O moldoveanca din Iasi se muta la Bucuresti. Are un troler mare, o geanta de umar imensa, o geanta de laptop plus o punga cu borcane. Dupa aceste bagaje ma gandesc ca se muta pentru cel putin 2 luni fara vreo sansa de a se intoarce la Iasi. La gara a adus-o prietenul cu care s-a pupat vreo 20 de minute inainte ca trenul sa plece din gara.
In Pascani o a doua moldoveanca s-a suit, prietena cu prima dupa cum se vede si care are acelasi vis de a se muta la Bucuresti pentru urmatoarele 2 luni. Si ea este inarmata cu un troler, o geanta de umar si mai mare, o punga cu mancare mai mica si un laptop.
Doamna care sta pe scaun cu ele care la inceput a incercat sa se planga ca nu are unde sa isi puna geanta acum incepe sa se resemneze. Acum clar nu mai are unde sa isi puna geanta. Bagajul ei, un troler mic, se afla deasupra capului meu. C ele 2 moldovence au ocupat tot spatiul de deasupra lor plus ce mai era liber dreapta stanga. Pe masa troneaza 2 laptopuri. Ca doar mesele din tren sunt facute doar pentru moldovencele cu laptopuri si atat. Nu ai laptop nu poti sa folosesti masa. :)

Roman - Doar 2 minute stationare. Oare se vor repezi fumatorii catre usa pentru a trage un fum, pentru a isi satisface setea de nicotina.
O moldoveanca se uita la desene animate. Cealalta citeste ghidul de conversatie si cilivizatie Roman Portughez. Banuiesc ca prin civilizatie se refera la oamenii de acolo si nu la cum sa te comporti in societate. Nu cred ca poti sa inveti asa ceva intr-o limba straina daca nu stii nici macar in romana.
Fumatorii, unii mai curajosi, au fugit repede repede la o tigara. E greu fara nicotina.

Bacau - De ce sunam cateodata pe cineva doar de dragul de a ne lua de ei, de a le dovedi ca suntem superiori, de a ii umili. Si in acelasi timp probabil ca ne gandim cat de buni suntem noi ca incercam sa le facem un bine. Dar oare le facem un bine intr-adevar? Putin probabil. Si nu ne facem nici noua un bine pentru ca ne enervam. Si in plus transmitem foarte multe energie negativa in jurul nostru.
Acum inteleg si eu chestia aia cu energia negativa si pozitiva care se transmite si se raspandeste. Poti intr-adevar sa te aperi de aceasta energie negativa? Poti oare sa iti inchizi pur si simplu toate canalele pentru a nu primi si a nu fii influentat de o astfel de energie? Vreau si eu sa stiu cum.
Si cea mai tare lovitura a sortii: 2 persoane de peste 115 kg una langa alta pe 2 scaune intr-un tren din Romania. In mod cert cea de la margine nu sta decat jumatate pe scaun.

Adjud - Mai sunt 4 ore de mers cu trenul. Mult domne mult. Dincolo era mai ieftin

Focsani - Oare ce poti sa faci timp de 7 ore in tren: Sa citesti o carte sa verifici mail-ul pe laptop, sa asculti muzica, sa dormi, sa inveti, sa te uiti la filme, sa te joci WORMS, sa vorbesti cu persoane total necunoscute, sa te uiti pe fereastra (sa vezi ce interesant este sa te uiti pe fereastra daca circuli cu ternul noaptea), sa vorbesti la telefon (unii sunt in stare sa vorbeasca la telefon si 2-3 ore incontinuuu), sa ii asculti pe altii in timp ce vorbesc la telefon (nu e ca si cum poti sa te abtii; pana la urma urmei este cineva in fata ta care vorbeste si ar fii chiar urat din partea ta sa il ignori :)), sau sa observi ca controlorul are o mustat foarte Freddie Mercury.

Ramnicu Sarat - mai sunt 2h si 20 min pana la Cucuresti. Ma intreb cat de corecte sunt concluziile pe care poti sa le tragi despre o persoana fortat fiind sa fii partas la o convorbire telefonica din care nu auzi decat un punct de vedere. Teoretic acest punct de vedere nu poate sa fie decat in favoarea persoanei care il expune. Teoretic zic. Practic poti sa te barfesti singur, sa te vorbesti de rau, sa ajuti oamenii sa isi formeze pareri gresite atat de usor. Nici nu iti poti imagina. Ma intreb care este parerea pe care o las eu celor din jur despre mine. Una buna cred :)
Buzau - Mi se pare ca totusi trenul asta opreste cam des. Mult prea des. Mai este o ora si 50 min pana la Bucuresti. Cate din aceste minute or sa fie rezervate stationarii?

Ploiesti sud - Mai sunt 50 de minute pana la Bucuresti, o gura de apa in sticla de 0.5 l de pe masa, 100 de pagini dintr-o carte de 420 de pagini inceputa cand am plecat din Bucuresti. Nu mai am rabdare si nici mancare. Oare exista vreo legatura intre ele? :)

Bucuresti Nord - In sfarsit acasa :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu