joi, 26 august 2010

Doua ganduri

Si daca ma iubeste? Eu ce fac atunci?

Dar de ce gandesti asa? Daca te iubeste este bine. Nu asta vrei? Sa fi iubita?

Nu stiu. Vreau eu asta? Si eu ce fac daca sunt iubita? Eu ce trebuie sa fac? Trebuie sa renunt la ceva nu-i asa?

Nu. Nu. Nu trebuie sa renunti la nimic. Daca te iubeste te iubeste pentru ceea ce esti si pentru cine esti. Pentru ca stii sa gandesti. Pentru ca iti place muntele si marea in egala masura. Pentru ca iti place sa urci pe munte si sa te arunci in valuri. Pentru ca iti place sa dansezi, si sa te invarti, si pentru ca iti place sa desenezi flori pe orice foaie de hartie ce o prinzi, si pentru ca iti place sa te plimbi in pauza in parc, si pentru ca iti place sa citesti, si pentru ca din cand in cand vrei sa ai un pic de libertate. Nu. Nu trebuie sa renunti la toate astea.

Atunci el o sa renunte la ale lui. Si atunci o sa fie trist si o sa ma urasca.

De ce sa renunte? Nu trebuie sa renunte. Vrei tu sa il faci renunte la ceva?

Nu. Departe de mine ideea asta. Nu vreau sa faca nimic doar pentru ca vreau eu si nu pentru ca asa vrea el. Dar am observat ca in general asta se intampla. Cumva oamenii renunta la persoana lor si se transforma. Se transforma mai intai pentru un partener. Pe urma renunta amandoi la ceea ce le place in momentul in care fac un copil. Si eu inca nu sunt pregatita sa renunt la ceea ce imi place. Nu sunt pregatita sa renunt la fotografie, la plimbari cu avionul, cu masina, cu bicicleta, cu rolele si piciorul sau cu gandul. Vreau sa ma plimb si inca nu am vazut tot ce am de vazut.

Dar o sa le vezi. Trebuie doar sa te iubeasca. Si daca te iubeste si daca il iubeste sigur nu o sa te faca se renunti la ce iti place si daca il iubesti si daca te iubeste nu o sa il faci sa renunte la ceea ce ii place sa faca.

Dar au mai fost persoane care au spus ca ma iubesc si pe urma au incercat sa ma schimbe.Dar nu au reusit decat sa ma raneasca. Si eu nu vreau sa fie nevoie sa lupt ca sa fiu eu. Mi se pare cea mai grea lupta pe care pot sa o duc. O lupta pe care vreau sa o castig si care imi dau seama ca din punctul de vedere al societatii ar trebui sa fac tot ce pot pentru a o pierde. Dar nu vreau. Nu vreau sa ma pierd pe mine.

Dar te-ai gandit ca poate nu te iubeau. Te-ai gandit ca poate chiar daca au spus ca te iubesc ei nici macar nu stiau cine esti. Ca nici macar nu stiau ca existi. Ca ei iubeau altceva. Iubeau ceva ce nu exista. Sau cel putin nu exista asa cum o vedeau ei. Ei nu te-au iubit.

Dar eu? Eu i-am iubit? Daca i-am iubit de ce nu ii mai iubesc? Nu se presupune ca iubesti o data si pentru totdeauna?

Nu stiu daca scrie undeva ca trebuie sa iubesti o singura data in viata. Nu stiu daca scrie ca dupa ce ai iubit o data s-a terminat. Nu cred sa scrie o data. Chiar tu ai spus ca ai iubit de mai multe ori.

Dar am iubit?

Nu stiu.

Cine stie?

Nimeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu