luni, 9 august 2010

O furtuna furtunoasa

In Bucuresti ploua. A fost anuntat cod galben de furtuna de azi de la ora 12.00. Abea acum cand mai sunt 10 minute si nu mai este astazi ploua. Bate vantul si prin geamul spart de la balcon baga toata ploaia in casa. Am vrut sa las geamurile deschise ca sa se simta in casa mirosul ploii. Dar ploaia a intrat in casa pe geamuri. In dormitor, pe pragul de la balcon era apa.


Un fluture de noapte este ancorat de plasa de la balcon. S-a ascuns acolo de ploaie dar nu cred ca va rezista mult. Lucrurile de pe balcon sunt aruncate dintr-o parte in alta de vant. Poate ar trebui sa inchid celalalt geam care nu este spart, poate atunci ar fi un curent mai mic. Dar imi este frica. Imi este frica sa ies afara. Si tot ce vreau este sa se termine furtuna. O furtuna care nu parea ca mai vine si acum nu pare sa mai plece. La baie intra apa prin ventilatorul inchis. Nu vreau sa imi imaginez ce putere are vantul daca reuseste sa impinga ploaia in sus printre bucatile de platic de la ventilator care acum sunt inchise.


Fulgera in continuare si dupa fiecare fulger urmeaza un tunet. Se aude practic ca un mormait continuu. Din cand in cand este acoperit de vajaitul vantului. Ploua de 10 minute si nu da semne ca ar scadea puterile. Recunosc ca imi e frica. Recunosc ca in astfel de momente imi doresc pe cineva langa mine. Cineva care sa fie mai puternic decat mine. Cineva care sa poata sa ma apere chiar si de furtuna.


In casa se face din ce in ce mai cald. Nu mai am nici un geam deschis deoarece pe toate geamurile intra ploaia. Ploaia asta m-a condamnat la sufocare. Sunt asediata in casa. Sunt bune termopanele pentru ca nu intra ploaia in casa. Dar nu intra nici aerul. Simt ca nu am aer. Toata caldura de astazi este in casa cu mine in timp ce afara cu vantul este racoarea.
Au trecut 15 minute. Vantul pare sa fi slabit in intensitate. O sa deschid geamul de la balcon sa respir si eu un pic. Aaaaa!!! Ce bine este. Am aer.Pot sa respir. De afara intra racoare si miros de ploaie. Iubesc ploaia. Nu imi mai e frica.


25 de minute de la prima picatura. Ploua linistit. Nu ai zice ca a fost o furtuna. Nu ai zice ca a intrat ploaia pe undeva. Fluturele a supravietuit si el. Pot sa spun ca nu am fost singura care a fost speriata de aceasta furtuna. Vreau sa fie ploaie dar nu mai vreau vant, nu mai vreau tunete si fulgere. Vreau sa ploua si sa pot sa las mirosul ploii sa intre in casa si sa scoata afara mirosul zilelor de canicula ce au trecut. Am deschis toate geamurile. Sa fie aer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu